My New Home

Framme, I'm here!

Jag ar fortfarande lite Jet Lag, men det verkar nog losa sig. Som ni ser har jag inte de tre sista bokstaverna i vart alfabet pa datorn jag fatt men jag hoppas det gar bra anda.

Jag har borjat trivas med familjen grymt bra, och dem ar valdigt latta att prata med. Ikvall ska vi ut och ata och lara kanna varandra battre, I have a good feeling about this!

Maste springa ivag, men har har ni nagra bilder fran NYC.

        
Har har ni lite fran top of the rock, Times Square och Statue of Liberty (dock dalig bild eftersom vi var sa langt ifran.)

Orientation, CT

Nu ska ni alla vara riktigt glada att jag faktiskt kommer visa bilder i detta inlägg, jag och Matilda har suttit och försökt ladda upp bilder i säkert 20 minuter. Det är inget snabbt internet, men det får duga såhär iallfall.

Vi har haft föreläsning hela dagen idag, skönt nog hade vi en tre timmars lunch. Ikväll var jag och tjejerna från the swedish crew ute och checkade in lilla Stamford, men imorgon kväll ska vi in till NY så vi ser fram emot det grymt mycket. Vädret är så grymt fuktigt här, men det är behagligt. Amerikanska människor är så utåtriktade, och väldigt snälla. Och även fast det är långa dagar, så går det riktigt bra eftersom vår föreläsare är grymt skön.'

Jag låter bilderna tala, för nu ska jag lägga mig i min stora säng och somna rätt upp och ner. Klockan är bara kring 22.00 här, men lägg på 6 timmar så fattar ni att jag är trött.

        
Skämta inte att bilden på mig är tagen kl halv fem på morgonen, påväg ut till Arlanda. Haha, bjuder på den.

Anna & Maggs, jag har läst kommentarerna och jag lovar att ringa er så fort jag kommer fram till min familj!

Stamford, CT

Hej alla vänner och fiender.

Just nu sitter jag hos Lina, och har fått lånat hennes dator. Vi blev väldigt försenade från Stockholm, så vi har bara varit här på hotellet ett par timmar. Dock så har jag inte datakabeln med mig till kameran, den ligger uppe på mitt rum. Men imorgon lovar jag att visa er bilderna.

Jag är så glad just nu, det går inte förstå. Jag har träffat massa underbara människor från lite var stans.
Allting har iallfall gått bra, men jag måste säga att jag lider av Jet Lag.

Imorgon börjar också orientation, så vi ska upp kl 07.00 lokal tid här. Tyvärr så kan jag inte ringa från min mobil till svenska nr, men jag ska försöka få tag i ett kort så jag kan slå er en pling. Jag kommer även bli bättre på att skriva senare, när jag kommer till min familj. Det är ganska stressigt här, hoppas allt är lika bra hemma som jag har det här.

Love you.


NYC baby

Hejdå Sverige, Hej US and A.

Sitter just nu hemma hos Sofie, men hon ligger och sover. Jag har varit vaken hela natten, och ska börja åka ut mot arlanda om någon timma. Låter henne sova iallfall, med tanke på att hon ska köra ut mig dit och sen åka vidare mot Skara. Marcus och Johan har varit förbi här ikväll också, lirat lite kubb och bara myst med varandra.

Det var jobbigt att säga hejdå, det går nog inte beskriva. I'll miss you, all of you.





Jag lovar att jag ska ta det försiktigt, jag lovar.

1 day to go

Idag flyger jag ner till Stockholm, och kommer alltså vara där till imorgon. Sen flyger jag vidare till NYC, vilket känns ofattbart.

Visst har vi alla ett leende på läpparna, inga tårar?

När jag kommer till Stockholm så kommer Sofie och hämtar mig på Bromma flygplats, och då ska vi nog åka och käka middag. Johan ville umgås med oss, så förmodligen ska vi möta upp honom också.
Jag kommer hinna blogga ikväll/natt också, eftersom jag måste ut på Arlanda igen när dem ska sova. Detta är på riktigt nu, men det känns som en dröm.

Jag känner mig speciell när jag tittar ner på min handled, thanks girls.

   
Jag kommer sakna er alla innerligt.

Don't walk away

Jag har inga ord, jag är kluven.
Jag är jättetaggad på att åka, men de är samtidigt jobbigt att säga hejdå till alla.
Imorgon åker jag till Umeå, sen ner till Stockholm. Min resa har precis bara börjat.

Jag älskar er.

2 days to go

Imorgon lämnar jag Lycksele, och jag är sjuk som bara den. Fick ta hostmedicin imorse, och jag hör ingenting. Haha, jag går runt och säger "va?!" till allt. Ganska komiskt egentligen.

Idag ska jag packa, nu börjar jag bli less på mig själv som inte ens hunnit halvvägs. Sen ska jag iväg till tjejerna och några till för att säga hejdå, eller på återseende. Jag tycker inte om hejdå, utan vi ses snart igen tycker jag låter mycket bättre.
Igår blev jag rörd för att Annie, Tess, Petra, Elin och Marie gav mig en liten "oval bricka" som ska fästas på en kedja (Jag kunde inte stava till berlock?) Där det stod "If friends were a flower, I'd pick you" Jag blev så himla rörd, började nästan gråta på plats. Träffade även massa gamla vänner och bekanta igår som jag inte träffat på år och dagar, vilket va mysigt. Dock så vart de lite ansträngande med hosta, regn och alkohol. Kvällen var trevlig, bortsett från sjukeriet. Btw, så lämnade jag kameran hemma med tanke på att det spöregnade hela kvällen.


3 days to go

Jag är så snuvig, och ont i halsen har jag.
Varför får jag det här nu, när jag skulle kunna fått det förra veckan? Allting ska alltid vara så himla komplicerat och irriterande, haha.
Ikväll är det öltält och det regnar som vanligt, kallt är det också. Får se hur allt blir ikväll, med tanke på väder och vind.
Igår åkte jag hem till Fes och såg två filmer, Oskar kom förbi en sväng också. Jag blev rent rädd av den nya Fredagen den 13onde, men slutet sög hårt. Spenderade därefter natten på Vilhelminavägen, och blev väckt kl 07.00 imorse av Tess telefon. Tråkiga nyheter, riktigt tråkiga.

Idag ska familjen på stan en sväng, och sen har jag bjudit över Annie och Åsa på lunch.
Ska se om smörblomman har tid att färga mitt hår, eller om Bunnie kanske hinner göra det under lunchen.


 

Bedhead

Är det ovanligt att jag börjar ett inlägg med att säga "det regnar.."
Men det gör ju de, och tydligen ska det regna hela helgen. Jag blir nästan lite sur, nu när det är öltält och liknande. Om det inte är någon förändring imorgon, tänker jag ha fest i min säng. Dra täcket över huvudet, så har jag ett eget öltält. Eller vi kanske skulle ha kört en Oskar? Oskar häller öl på ett litet pippitält och kryper in, "hej, vill du komma in i mitt öltält?" Ganska roligt med tanke på att det knappt ryms en vuxen människa i tältet, och jag kom inte ihåg hur många det var som kröp in.
Snart kommer min smörblomma, by the way.
Kan gå ut officielt att jag har börjat packa nu, och jag har ansträngt mig hårt. Resultatet blev en stekt hjärna och väskor som är nästan tomma.

 
Haha, det är sant att jag ansträngt mig också.

I en annan del av lägenheten såg det ut såhär:

En katt som ser ut att dött, och en mamma som precis har somnat efter att ha gått från köket till soffan.

4 days to go

Idag är det torsdag, och det är 4 dagar kvar tills jag lämnar Sverige. Vilket känns riktigt insane, det kommer bara bli väldigt jobbigt att säga hejdå till alla. Sakna, det är något jag kommer göra. Visst tar ni alla hand om varandra när jag är borta?

Idag såg jag att mina böcker hade kommit, dem jag har beställt till gullet jag ska ta hand om i USA. Jag beställde efter två böcker om Emil i Lönneberga fast på engelska såklart. Jag tänkte direkt på Emil när föräldrarna beskrev deras son för mig för ett par veckor sen, och jag hoppas han kommer bli glad av dem.

Igår var det trevligt på hawaiiudden, förutom att två stackare skadade sig och en fick hjärtstillestånd. Jag får ont i magen när jag tänker på känslan jag fick. Jag hoppas innerligt att det är bra med dem alla tre, och att skadorna inte är extrema. Egentligen är det ju bara tokigt att hoppa med skotrarna på vattnet, livsfarligt.

Pratade med maggs en sväng igår, och du vet att jag finns för dig.
Jag finns för er alla, precis som ni finns för mig.

     

    
Myste lite med Nellie, pussade på Arwid gjorde jag också.


5 days to go

Idag tvättar jag, och jag menar att jag verkligen tvättar upp alla mina kläder.
Jag ser lite blått på himlen bakom alla tjocka moln, och ikväll är det skoter på hawaiiudden. Känns som att jag tänker hoppas på bra väder, men ta med paraplyet iallfall.

Igår såg jag "The hangover" och jag höll seriöst på att kissa på mig av skratt, jag började skratta redan i introt. Den filmen är den bästa jag sett på länge, och jag diskuterade den med Johan ett bra tag. Eller diskuterade, vi skrattade mest åt hela filmen. "Tudiiiiluuuuuuu motherfuckeeeeeers" Hahaha.


Annars var kvällen lugn, och jag låter bilderna tala

.

 -
För er som inte förstår, så somnade jag.

6 days to go

Idag har jag fått mitt internationella körkort, eller snarare en folder med ett kort på mig. Ser lagomt barnsligt ut, som att jag hittat det i ett flingpaket, haha.

Idag har jag fått kontakt med Lina, Ida och Matilda. Det är tre tjejer härifrån Sverige som kommer befinna sig tillsammans med mig i NY, men det saknas en tjej som jag inte hunnit prata med än. Jag och Lina har bestämt att träffas på arlanda, och Matilda kommer nog dyka upp samtidigt så vi har varandra på planet eftersom Lina var rädd att hon skulle hamna bredvid en svettig gubbe, haha.

Idag regnar det väldigt mycket i Lycksele, och imorgon ska jag tvätta hela dagen. Jag börjar få lite smygpanik när det gäller packning men jag tror att vi kommer shoppa galet när vi väl kommer dit, så jag lämnar nog ganska mycket hemma.

  
Ny bok, igårkväll, dagens.

7 days to go

En vecka kvar, en vecka! Idag känns det verkligen nära, jag har precis betalat min försäkring och resan ner till Stockholm.
Fick flygtiden från arlanda, klockan 09.10 börjar min resa till NY. Fick även veta att det är 4 tjejer till som åker samma datum och två av dem kommer åka från Arlanda som mig. Ska bli kul att möta upp dem där, och de andra två kommer vi möta i New York.

Igår hade vi främmande från Canada, samt så var jag barnvakt till Colin. Pratade en sväng med min "hostfamily" igår, och hann även med ett samtal med Maggs. Nu är motorveckan igång, så det känns som att denna vecka bara kommer glida förbi. RESFEBER? Svar: Möjligt. Fick en avskedspresent igår när släkten var samlad, en kamera. Så nu kan jag dokumentera och lägga upp bilder. Jag är glad, riktigt glad.

 

10 days to go

Jag har brutalt ont i magen, och svettas på grund av det. När man börjar svettas för att det gör ont, då har man nog verkligen ont också. Ibland är det inte lätt att vara kvinna. AJAJ!

Idag är jag hundvakt åt min morbrors hund Svinto, hela gänget är i Åsele på marknad. Därför sitter jag här nere hos morfar och mormor, verkligen tyst här nere när man är ensam med en hund. Har ju min underbara kusin Colin här, en liten och galen pojke. Hjärtat, han är helt underbar.
Försökte betala min Medical Upgrade idag, men inte fasiken går det? Jag måste nog in på banken och fixa det, detta verkar inte vilja fungera iallfall. Vädret är bra idag, så jag ska ta med vovven förbi Holmqvist's och lämna deras nyckel. Ikväll kommer även min storebror och några av hans vänner, ska väl förbi och säga hej till pappskallarna.




11 days to go

Dålig uppdatering, och dåligt väder.

Jobbar idag, känns faktiskt ganska skönt. Dock så har jag huvudvärk som heter duga, men jag har mig själv att skylla. Jag och Tess hade det väldigt trevligt igår, kan tänkas att det blev ett glas vin för mycket för att vara onsdag. Men det var ändå väldigt mysigt och äntligen hann jag se hur REB ser ut, och det var verkligen inte pjåkigt.

Annars så händer det verkligen inte mycket, vaknade i morse och insåg att jag skulle jobba så det var bara att ge sig ut i regnet. Förhoppningsvis klarnar det upp lite, så att jag faktiskt kan få ihop en dagskassa.

Whine up

Den där positionen du hade Tess, den kan inte blivit långvarig. Nu är det mulet, så inte blev man pepparkaka idag heller..
Just nu har jag faktiskt ingen aning om vad som ska hända under dagen, får bara gå och hoppas att det inte börjar regna nu när jag och Fes hade tänkt gå ut och äta samt dricka ett glas vin.

Mary: Ja böckerna är helt gudomliga, det är din kära kusin som har fått mig beroende av dem. Vi kanske skulle ha blivit forsterföräldrar till en Rex kanske? Dock så är ju hamstrar allt annat än söta.
 

12 days to go

"Nu kan jag lova att Therése Holmqvist har intagit position #528. Vilket innebär: Platt på gräsmattan endast iförd bikini, lapandes sol lika ihärdigt som en uttorkad kattjävel" Hahaha.

Solen skiner, och jag har därför på mig bikini! Har ingen som helst lust att spendera någon tid inomhus, med tanke på att SMHI tror att det ska bli regn fram mot kvällen. Ha en bra dag!


Finally, please be mine

Ha! äntligen, nu vet jag vem den mystiske mannen är, och det var inte en minut för tidigt. Enda som jag surar över nu, är att det inte var min dörr han knackade på. Hade förmodligen svimmat både av det ena och det andra, men jag hade verkligen inte tackat nej. Dock vet jag inte var jag ska hitta en karl som liknar någon utav dem, men jag kommer förmodligen aldrig sluta leta heller.  

Solen har tittat fram en sväng idag, men nu har det börja komma moln som jag inte alls tycker om. Får hoppas att vi hinner grilla klart innan regnet drar igång.
Bara så ni alla vet så kommer jag ligga i min säng, med min bok och kanske till och med ett glas vin. Välkommen om du liknar nån utav grabbarna i inlägget nedanför detta.


Mormor, läs emellan raderna. Detta är pensionärsförbjudna inlägg, haha.


I have a problem

Jag har panik, riktig panik över att jag inte vet en sak.
Jag vet att jag har tjatat om de böckerna jag läser, men jag måste bara dela med mig lite mer om hur frustrerad jag är at the moment. Som sagt, i boken får man höra talas om två stycken extremt snygga grabbar som huvudpersonen har i sina tankar. Nu i slutet av femte boken får man inte veta vem utav dem som kommer till henne, och jag svimmar strax. Jag var tvungen att ringa Bella nyss, och fråga om hon var hemma så jag får hämta nästa bok. Sista meningen i boken är bara, "Snygg klänning" sa han, "Ta av dig den". Jag är så enormt nyfiken på vem det kan vara, så att jag sprängs snart. Just det där att alla uppfattar ju "karaktärerna" olika, men jag har föreställt mig att dem ser ut ungefär såhär:

 
Enda som fattas är att "Ranger" ska ha långt hår och inte snaggat.

13 days to go

Spenderade kvällen nere hos morfar och mormor igår, ganska skönt att bara va där och ta det lugnt. Hade faktiskt inte ens med mig mobilen, så när jag kom hem var det några som brutalt hade försökt ha tag i mig. Haha.

Får väl börja med att skriva grattis till en viss Johan Nilsson på 21 års dagen, Grattis! din gamle gosse. Ett år närmre ålderdomshemmet min vän.
Inatt vaknade jag av att min kära bror inte kunde sova, så han tänkte att det skulle vara bra att väcka alla andra också kändes det som. Nej, så var det inte men han la sig i soffan för att försöka sova där istället.
Inatt har jag drömt om vintern hela natten, bara tanken får mig att rysa men jag drömde om det iallfall. Jag låg och kollade på telefonen igår och hittade två vinterbilder som togs förra året. Kan det ha varit en bidragande effekt kanske?

 


Be careful what you wish for, cause' you just might get it all

Var precis förbi på Dollar en tväris, och fick tag i bagagetags där jag har skrivit in namn och adress. Dem var väldigt annorlunda, så nu tror jag faktiskt jag kommer känna igen mina väskor ganska bra, haha.

Var förbi hos Carola en sväng också, och postade brevet till Motorförbundet angående mitt internationella körkort. Imorgon ska jag betala min medical upgrade och boka flygbiljett till Arlanda, det börjar brännas. Fick även sms av Moa idag, hon den stackaren har sitt besök på ambassaden kvar. Hon ska även göra sin Medical Report också, får hoppas att hon lyckas bättre med sprutan än vad jag gjorde. Hon åker med Cc, så jag vet faktiskt inte vad dem kräver när det gäller hälsoundersökning och liknande.

Nu hade jag faktiskt tänkt lägga mig i min säng, i mitt nystädade rum och läsa. Vädret tillåter inga sommaraktiviteter.


Haha, ganska söta adresstags va?

I'm singing in the rain

Godmorgon världen, godmorgon förkylning och godmorgon regnet.
Igår innan jag skulle somna ringde Hans och frågade så jag hade tagit mig hem, riktigt gulligt gjort av honom eftersom han visste att jag hade slut på sms och var en riktig fattiglapp på telefonen. Antingen så bryr han sig om mig, eller så litar han inte på min bilkörning, haha.

Jag är strax påväg ut i regnet för att skicka iväg ett brev angående mitt internationella körkort, och åka förbi Carola på butiken för en liten genomgång. Måste lämna tillbaka deras lägenhetsnyckel och prata lite grann om diverse saker. Gick förbi spegeln nyss, inte fan ser man ut som Megan Fox direkt. Påsar under ögonen, håret åt alla håll och nyvaken.

By the way så har jag fått mina nr jag kommer ha i USA, mobilnr och hemnr. Så ni som vill ha dem får helt enkelt säga till.


Det var nästan så jag tog fel på mig själv och denna kvinna när jag kollade i spegeln. Haha

14 days to go

Klockan är över tolv, och vi har bara 14 dagar kvar till avfärd.
Kvällen har spenderats i Rusksele med Emele och Håkan, och jag kom precis innanför dörren. Förlåt Hans, men jag är tokigt trött så jag ska pallra mig i säng, jag får komma förbi en annan dag.

Självklart så skulle jag bli arg ikväll också, och nu menar jag riktigt förbannad. Jag förstår faktiskt inte varför du varken kan prata med mig eller bara be om ursäkt, du har betett dig riktigt illa mot mig. Och det är därför jag blir irriterad, och innerst inne vet vi båda att du skäms eftersom du vägrar prata med mig. Det är du som gör en big deal av detta, det är inte jag. Hade du bara kunnat be om ursäkt och tackat för skjutsen eftersom jag var schysst och väntade på dig när du betedde dig som ett A-hole. Patetiska och riktigt otrevliga svar är det enda jag får tillbaka. Jag bryr mig om dig, och jag vill bara att du faktiskt ska bry dig tillbaka. Jag tänker inte stå och bara titta på, när gränsen går för mig så säger jag det. Om du nu vill att vi ska vara vänner och kusiner när vi skiljs så får du faktiskt komma till mig, för det sättet du bemöter mig på nu klarar jag mig utan.

High Five

Märktes att jag saknade lite sömn, skulle lägga mig och läsa lite när vädret blev sämre och nu vaknade jag. Min lillbror har kommit hem, känns skönt att ha honom här igen. Har varit så grymt tomt, ingen att bli förbannad på och ingen att retas med.
Ursh va jag känner mig dåsig, som om någon idiot har sprutat pepparspray över hela min kropp. Inte för att jag vet hur det känns, men jag kan ju tänka mig. Det kliar i mitt vänstra öga, och rycker i det högra. Det måste ju se riktigt konstigt ut, och hade det bara gått så hade jag kört in en gaffel i näsan och kliat. 

Nu när allt börjar närma sig med resan, är det många tankar som springer runt i huvudet. Och när man tittar på bilder av familj och vänner, börjar man sakna dem redan. Men visst finns ni alla kvar, visst är det så?   

 

       
Haha, kanske inte de nyaste korten på oss men dem väcker tankar ändå. 


 

Agneta: Vi får prata om det, någon dag närmre avfärd när det passar alla i byn kanske? Eller vad säger du?


15 days to go

Finns det något värre än att bli väckt av skrikande arabiska klockan 02.00 en lördagsnatt? Innan jag fattade vad det va som hände, övervägde jag mycket. Men kom fram till att det var utanför min lägenhet, fast enbart 2 m ifrån mig. Inte för att jag har ett måttband, men jag skulle tippa på att det är ungefär 2 m. Jag var lagomt irriterad att dem hade väckt mig, men dem slutade inte förrän jag var klarvaken och livrädd.

Eftersom jag inte kunde somna på ett bra tag, så fortsatte jag att läsa och det slutade med att jag har börjat på en ny bok. Jag rekommenderar varmt Janet Evanovich, och böckerna om Stephanie Plum. 

 
Ser ut som en bra kombination idag.

Four to Score

Om någon köper ägg så står jag för stekningen idag, på min panna. Jag lovar att det går, tro mig. Idag har jag jobbat sista dagen, som det ser ut nu. Känns ganska skönt att få vara ledig tills jag lämnar landet, men det skulle inte skada med lite jobb någon dag. Höll på att sätta i halsen när jag hade öppnat butiken, när min första kund om in. Antingen så led hon av schitzofreni eller så hade hon en låtsasvän i sin svarta skinnväska. Jag svär att hon inte pratade med mig iallfall, utan det var något helt annat hon pratade med.. Lite läskigt faktiskt, kalla kårar.

Jag är trött, jag är less och allmänt uttråkad. Så nu ska jag lägga mig framför en film och förhoppningsvis somna ett par timmar.


Och ingen hade fått tag i Joe Morelli eller?

16 days to go

Ja Maggi, jaa.. Nu ska vi inte klaga, inte mitt fel att mitt liv har varit väldigt tråkigt under de senaste veckorna.
Det har inte hänt något, absolut inget, nada, zero.. you feel me ?

Sista dagen på Vilhelminavägen 24 idag, känns skönt men samtidigt lite tråkigt med tanke på att tiden gått så pass fort när jag jobbat. Kommer kännas lite konstigt att vara ledig två veckor framöver nu, men v.30 är de flesta lediga. Idag är det lördag, skamligt att jag mår som en fylld thanksgivingkalkon dvs. Inte speciellt prima. Halsen svider som om jag bränt den, näsan har fått oväntat besök och mitt vänstra öra har nedsatt hörsel. 

Jag har egentligen inte alls mycket att tillägga, ska slänga upp några bilder på vad som strax ligger i väskan till NY. 

          


 

Letter to my sis'

Julia, min lillasyster som i mina ögon fortfarande är 4 år gammal. Jag fick äntligen träffa dig efter ungefär drygt ett år, kändes helt overkligt att stå framför dig, krama dig och hålla om dig precis som förut. Det finns tusen saker jag vill ha svar på, och alla frågor har i stort sätt samma utgångspunkt. Varför? Hur kommer det sig? Hur är det nu? Har något förändrats? Det hugger i hjärtat av att ha dig där, just där, där jag inte klarade en minut. Orimligt.

Idag är du 8 år gammal, varför har inte jag fått vara delaktig? En dag, när du blir äldre.. Jag älskar dig.


 


Fes kommer hem imorgon, hallelujamoment.




17 days to go

Först och främst kanske jag ska be om ursäkt, med tanke på att det är ett par dagar sen jag skrev. Jag har haft torka, och absolut ingenting intressant har hänt i mitt liv. Jag har fått mitt visum, jag har köpt resväskor och till veckan får jag mina flygtider. Det känns väldigt lustigt att det bara är 17 dagar kvar nu, och att jag har jobbat klart här i Sverige från och med imorgon tills jag åker.

Hann blicka in på Maggi's blogg, och insåg att hon hade länkat mig och efter alla klagomål från henne och andra runtomkring tänkte jag faktiskt ta och uppdatera. Jag kommer börja blogga mer intensivt när jag väl tagit mig till Loudoun County och min "Hostfamily".

Just nu sitter jag på jobbet, och eftersom det inte har varit rusning varje dag har jag lyckats avverka 3 böcker och i efterhand börjat inse att jag vill ha en viss Joe Morelli. Så om någon vet med sig att han finns där ute, vänligen kontakta mig.

RSS 2.0