34 days to go

Varmt och skönt ute, eller hur? Lite tvärbitter över den lilla skuren i eftermiddags, men nu är det skinande sol igen. Kom förövrigt in en ganska söt kille i butiken idag, synd bara att han var grymt stroppig. Det gjorde honom ointressant direkt, typiskt.
På söndag åker jag ner till Stockholm för att fixa visumet, och de lilla av den övriga tiden ska spenderas med Jossan, Sofie och Johan. Förhoppningsvis hinner vi nog ses en längre stund innan jag åker iväg.


Om han kommer in i butiken lovar jag att jag stänger igen.


Whatever

Vindruvor, Körsbär, Nötter, Skratt och massa annat har det varit gott om ikväll.. Eller körsbären är slut.
Elin hade en spindel på sin cykel idag och precis som jag ringde åt henne, så träffade hon en gammal man som fick hjälpa henne att ta bort den. Elin i ett nötskal, livrädd för de äckliga djuren.

Oskar, du får dina solglasögon så fort jag pallrat mig iväg och hämtat dem.. Har inte orken just för tillfället, men snart så!


  


35 days to go

Nu har jag inte alls varit duktig på att hålla er uppdaterade, men jag har haft mycket att stå i.
Har fixat alla visumpapper och börjat jobba, och det känns helt underbart.
Jag hade en riktigt trevlig midsommar, med massa skratt och båtåkning. Även ett fint sår på mitt ben efter brännbollen, och det gjorde så ofattbart ont när jag vaknade i lördags. 
Vädret är helt underbart här uppe just nu, och det har varit riktigt varmt idag. Synd att man ska jobba bara, istället för att ligga i bikini och bara ta det lugnt.

Snart är det bara drygt en månad kvar tills jag åker, det känns sjukt.
 
} The Veronicas - 4ever

      

38 days to go

Klockan är runt 11.00 och jag sitter fortfarande i morgonrocken, och väntar på bättre tider. Jag vill ha jordgubbar och champange, det tycker jag är ett sommartecken. Nu är det så att champange tänkte inte jag på igår, och inte mamma heller. Men jordgubbarna finns, och det finns många!

Tess är hos Cristel en sväng nu, och förhoppningsvis hinner hon bli klar så vi kan åka och handla innan 12. Jag behöver midsommarkransar och massa kramar idag, då blir jag på bra humör. & Jag hoppas att Oskar faktiskt har stor altan eller ett partytält för det ser ut som det blir regn för tillfället.



You wanna join?

Kvällen har varit lugn och alltmänt seg, men det är skönt med  sånna dagar. Har suttit och fyllt i lite visumpapper, och det gick sådär. Det är många papper, men det börjar dra sig mot sitt slut nu. Och det är absolut värt det, verkligen. Har hunnit prata med både Linn och Maggi idag, känns så galet konstigt att prata med någon som sitter på ett annat ställe i världen men ändå så nära på något vis.

Har sett två filmer ikväll, "Bride Wars" och "The house bunny" faktiskt är båda värda att se. På något vis, så var dem lite charmiga och skrattretande.
Börjar bli sjuk, snuva och tårar i ögonen. Får hoppas på att jag vaknar upp imorgon, så är allt borta. För imorgon ska jag njuta av ett glas vin och jordgubbar, samt trevligt sällskap.


39 days to go

Vad var det jag sa? Vädret kommer när jag börjar jobba, så jag hoppas ni som är lediga njuter hur mycket som helst.
Fick dock höra att det är lite åskstormar i Virginia, jag får hoppas att Anna inte blåser bort bara.
Idag har jag och Carola försökt sitta ute i solen mellan kunderna, men det gick bara sådär. Sen blev det lite stressigt för mig och Tess, men nu står våfflan ute på min gård.

Imorgon hade vi tänkt dricka ett glas vin, grilla lite och sen får man se vad som erbjuds. Någon som har någon aning hur vädret ska vara imorgon?


Come with me tonight, we could make the day last forever

Come on baby we ain't gonna live forever,
Let me show you all the things that we could do.

Just nu är allt på topp känner jag, och imorgon kommer jag le hela dagen. AWESOME!


40 days to go

Tur att man inte alls har suttit vid datorn idag, utan varit på vift hela dagen. Igårkväll hade jag väldigt mysigt med fika och snack om allt mellan himmel och jord. Positiva som negativa, tråkigt som roligt.
Klippte och färgade håret idag, och jag känner mig jätte nöjd. måste bara vänja mig vid frisyren, lär ta lång tid innan jag får det lika bra som Cristel fick det idag. Hann även med en lunch med Tess och Annie, mätt blev jag.
Vädret har varit utomordentligt bra, och jag har därför varit glad hela dagen! Var även ute på en liten promenad med min morbrors hund, och det var skönt med tanke på att vädret faktiskt höll i sig. Blåser lite, och är kalla brisar från norr men nu ska jag inte klaga när jag faktiskt fått sett solen som jag trott sedan länge försvunnit.

Fick även mitt "placement pack" idag, och var uppe en sväng på Skatteverket för lite papper som ska med till Ambassaden. Nu fattas det bara några papper som jag hade tänkt sätta mig ner och göra imorgon, för ikväll har jag inte orken. Imorgon innan jag börjar jobba ska jag åka förbi och ta kort till visumet och det internationella körkortet, sen ska jag förhoppningsvis hämta ut mitt paket från HM som vägrar dyka upp.

    

Ass

Nu höll min mor på att bli mos, det här "criminal record" har gett mig panik alldeles för många gånger nu. Jag la mitt brev där vi alltid lägger våra viktiga papper, och när hon kommer hem frågar jag var det är. Vad får jag som svar? Jo, -"De där papperet från polisen om registeret? Ne men de har jag kastat, och jag bar ut påsen imorse" PANIK! Jag sprang ut till soporna och drog upp första påsen jag fick tag i. Jag fick tag i ett brev som jag trodde va mitt, och kände mig lättad när jag insåg att det faktiskt va mitt brev. Tur, Tur, Tur och vilket flyt. Jag hann tänka mycket innan jag fattade vad hon menade, och nu är jag faktiskt riktigt glad att jag hittade det. Kunde lika gärna vara på soptippen nu!

I know, and I promise

Fy vad jag fryser, det är så kallt överallt. Sista minuten, någon?
Pratade med Maja på Scandinavian Institute idag, eftersom jag inte hade hjärnan med mig så öppnade jag mitt brev från Polisen som dem skulle ha oöppnat. Smart drag av mig, det tycker jag verkligen. Hon skrattade bara och sa att många råkade göra så, men att jag skulle skicka papperet i orginalkuvertet. Tack för hjälpen, jag hann få grym panik.

Imorgon ska jag fixa risbusken jag har på huvudet, känns helt underbart. Får hoppas att det blir bra, fick nyss höra att jag skulle köra på rosa och pottliknande? Skulle nog vara skitsnyggt på mig, haha.
Skämdes ju idag när jag var en sväng på stan, kändes som alla kikade in min otroligt snygga kissrand.
Sju gånger värre när man är mörkhårig och blond i botten, än tvärt om.



Nej, jag har inte ca 3 cm utväxt. Vad får dig att tro det?

41 days to go

Drömde om USA inatt, drömde att jag träffade Anna, drömde att jag träffade familjen och allt var helt underbart. Jag ville inte vakna, men det var precis det jag gjorde. I min dröm, var vädret helt underbart, och jag skrattade enormt mycket. Nästan sådär barnsligt mycket, att man inte vill berätta vad man precis har drömt. Jag kanske börjar få resfeber?

Idag måste jag iväg på stan en liten sväng, börjar vara utan en hel del i sminkväskan. Sen måste jag springa in hos Cristel och fråga om det var klockan 1 imorgon? Jag har inget minne, och egentligen så vill jag inte visa mig såhär i håret men folk får ha överseende att jag ska göra det ljusare och färgade därför inte om det, Haha.
Vädret är värdelöst idag också, när jag tittar ut får jag bara en stark vilja att lägga mig under täcket igen.



ANNA! - Jag hoppas du solar riktigt mycket åt mig, annars kommer jag vara blekast i Loudoun County.

You're beautiful no matter what they say

Alla har vi någon gång betett oss som idioter, mot många i vår närhet.
Jag låg och tittade på Mean Girls som gick på fyran ikväll, och det var då jag insåg att jag på något underligt vis kände igen mig i filmen. Alla tjejer känner nog igen sig mer eller mindre, iallfall i filmens budskap.
Nu när man har kommit över det stadiet att prata bakom ryggar på personer, inser man att det inte ger något att prata skit om varandra. Dock så har ju alla snackat skit någon gång, och förmodligen så kommer alla att göra det också. Det är nog en fas till att bli vuxen, att faktiskt mer eller mindre vara en backstabbing bitch. Tur så växer vi alla ifrån det, och i dagsläget förstår jag faktiskt inte vad man tänkte med.
Tänkte även på det i helgen när vi satt och kollade in gamla skolkataloger, jag och några tjejkompisar. Vem skrev lixom inte i sin skolkatalog över "de snyggaste" killarnas huvuden, och vem klottrade inte över tjejerna som man ansåg vara dumma i huvudet? Allt är ju självklart glömt nu, men fortfarande kan jag tänka tillbaka på den tiden när man var 14 och låg hemma och grät för patetiska saker. Haha. Lite läskigt att det gick så fort att bli "gammal"

Idag har jag allt jag behöver.





Where are you now?

Farfar, kom hem från himlen och hjälp mig.

Jag hade tänkt sätta mig ner och skriva ett brev till Linn ikväll, känns lättare på något sätt att skriva brev till varandra än att bara maila och prata på msn. Lite mer personligt, på något vis.
Nog för att hennes handstil inte går att tyda alla gånger, men vi får helt enkelt ge det en chans.

Städade mitt rum i eftermiddag, stötte i mitt knä typ tusen gånger och bröt nästan mitt lillfinger. Livsfarligt att städa helt klart. Jag känner mig nere, känner mig förbannad och allmänt trött på allt. Förlåt att jag klagar, men jag har kommit in i en "depplåtar-period" Varför? Varför ska jag känna såhär, när jag snart åker iväg till USA? Jag måste ta tag i detta, och vara glad för vad som snart närmar sig. Kom igen Victoria, ryck upp dig!

Take my hand and walk with me.

It doesn't matter

Fick mitt Criminal Record idag, men det var det enda som kom med posten.

Jag har tänkt mycket på vad jag skrev i inlägget igårkväll, och det slutade med att jag skrattade. Jag, som 19åring känner mig äldre. Det börjar kännas så sjukt skrattretande att känna sig äldre än en 44 åring. Det jag inte förstår är att jag fortfarande reagerar så hårt på det han säger och gör mot mig, som att det alltid är första gången något hemskt händer. Men det är inte första gången, och det lär knappast vara sista gången heller. Jag har lovat mig så många gånger att inte tänka på honom, eller lägga ner energi på det som händer men ibland är blod tjockare än vatten. Han kommer vakna upp en vacker dag, och den dagen kommer han själv inse vad han gjort. Sanningen springer ju alltid ikapp en, som många säger.

Härmed intalar jag mig själv, att jag är ett provrörsbarn och att pappan är okänd.


42 days to go

Måndag och sista lediga veckan, och på söndag nästa vecka åker jag ner för att fixa visum. I veckan bör jag få mitt placement-pack från kontoret i London, eller jag hoppas det så det inte blir stressigt med alla papper. Bokade även hotellrum på Nordic Sea Hotel över visumsnatten, eftersom det är sjukt långt från mina vänner ut till Ambassaden. Och jag måste vara där kring halv 8 på morgonen, så hade inte tänkt börja åka klockan 06.00 för att hinna. Har aldrig bott på det hotellet, jag hoppas det är värt pengarna. 

Pratade med Maggi igår, lite kul att det faktiskt bara kostar 0.97 / minuten att ringa till USA från mitt telefonbolag. Dock så kändes det som vi hann prata enbart i 2 minuter, men det va skönt att få höra hennes röst en sväng. 

Fesan, till veckan ska vi se Bolt eftersom det inte blev av igår! 


  

Tears don't fall

Ska man aldrig sluta förvånas, eller är det meningen att det ska vara såhär? Ska man sluta ha förväntningar på dig? Ska jag behöva känna såhär varje gång du öppnar din mun? Ska du som fadersgestalt kunna säga vad som helst? Speciellt när jag snart är 20 år gammal, och får bestämma själv. Jag har så många gånger försökt få dig ut ur mitt liv, men du ligger kvar i mina ärr och sprättar upp dem igen, du vet verkligen vilka knappar du ska trycka på för att hålla mig fast. Jag är trött på att vara den lilla oskyldiga damen, som inte gjort något emot dig. Nu ska jag göra allt för att trotsa naturlagarna och inse att du inte behövde finnas för att jag skulle bli till. Jag klarar mig med den familj jag har, MIN familj.

A woman doesn't know what she wants

Ge mig kärlek, denna film får mig verkligen att gråta, skratta och må bra på samma gång. Detta händer bara på film, blir så elak.
Regnet öser ner, ångest. Man blir ju aldrig på myshumör när det regnar och när man sett en blödig film.
Jag skulle ha sett en tecknad film istället.

Alla ska vi ha ett breakdown någongång, och mitt var till en film. Haha. Jag skulle bannemig ha sett Dagboken på samma gång, någon som är sugen? Och han jag träffade igår är mer än välkommen.



Ps, I love you

Tur att man har sovit bort hela den här dagen, legat i soffan som en enda stor dregelpöl ungefär.
Åkte och hämtade min bror hos Selma, åkte förbi Ica och nu ska jag lägga mig och se Ps. I love you för 3 gången kanske?
Ska lägga mig rätt upp och ner i sängen, hämta ett glas cola och 42 kuddar och 92 täcken. Jag ska förövrigt inte röra en fena heller, får kissa på mig ifall det ska vara så.


43 days to go

Förkyld, ont i hela kroppen, och skavsåren svider.
Mamma är borta, och regnet öser ner. Jag har ont i ryggen, och nacken är knäckt. Folk är bakis, och det är inte jag så det är jag glad över.
Det är detta väder som får mig att inte tagga till, jag blir bara slö och irriterar mig på vädergudarna.
När är det meningen att man ska få gå i lite kläder, och solglasögon? Känna värmen på benen, och ligga ute och sola?
Jag bojkottar regnet, jag går snart ut och ställer mig i min nya bikini och skriker.




Say goodnight and go

Sen kväll jag vet, inte skälla.
Kvällen va helt okej faktiskt, trodde aldrig jag skulle ha så trevligt som jag haft (brukar vara svårt sent på kvällen när man är nykter och resten inte alls lika nyktra)
Har träffat massa härligt folk, umgåtts med min kusin Linda och tagit det allmänt lugnt.


Psst.. Han är inte ful den där du, ibland förvånas man av Lycksele.
Och ibland kan det bli så att man börjar tänka.


44 days to go

EMELE, Emele, Emele.
Saker och ting är inte lätt när man är liten, eller hur. Haha
Alkohol, alkohol, alkohol.

Somnade framför Sopranos i eftermiddag, tills min lillebror kom och väckte mig och sa att det var middag. Jag fattade ingenting, blev mest irriterad för att dem inte väckt mig tidigare.
Under middagen satt jag och tänkte på lite presenter till familjen i Virginia, och jag har blackout. Vad uppskattar en Norsk/Amerikans - familj? Något som är typiskt svenskt?

Snart börjar mitt skift som chaufför, sen blir det Bångvägen, Mariélle och glatt sällskap.



Laughable

Tess lilla kusin va grym igår, han var riktigt duktig på att sjunga. Jag kan lova att Melle, jag och Tess inte var dem enda som diggade. Och faktiskt så förvånade HEAT också, och studenterna verkade ha det väldigt kul.
Jossa var bra på örat där ett tag, och hennes bror hade skrapsår över hela näsan. Tur så va hon lättlurad och följde med mig nästan hela vägen hem, sucker. Sen har jag en hälsning till Mattias,
-Man kastar sig inte över en tjej om man vill pussa henne, haha.
Fick även veta lite inside information igår, eller hur Emele?

Idag har jag jobbat i tre timmar, och mellan kunderna kastade jag och Elvis lite boll. Ikväll ska kvinnorna dicka alkohol, och jag ska köra våfflan. Jag är rörd.





Desire

Rockhard **** safe, så står det på min t-shirt som är påväg hem till mig, tänkte faktiskt stödja AIDS-kampanjen från HM.
Denna tischa har varit slutsåld länge, och jag gav mig fan på att jag skulle ha den.
Klädshoppingen väntar jag med tills jag kommer till USA, jag har hört att det är bra med shopping där.

Petra ringde mig idag, känns som det är hundra år sen vi pratade. Kanske var 2 dagar sen, men iallfall. Linn och Maggi är några man saknar på telefonlistan, dock så kan det vara för att dem bor utom sveriges gränser. Jag saknar Elin också, får börja skärpa mig för vi bor faktiskt i samma land.  
Just nu sitter jag och väntar på att Tess ska sluta jobba, måste ju ner och kolla på hennes lilla släkting som ska vara förband ikväll på torget.  



45 days to go

Grattis till studenten pojkar och flickor, vädret höll ju iallfall i sig ett tag. Synd bara att jag missade allt, men jag hoppas på att få se kort sen.
Började jobba kl 11 idag, och allt gick som smort. Fick även lönerapporten från mitt gamla jobb idag, och det kommer sitta fint i plånboken den 16/6. Nu kan jag ju faktiskt klippa och färga håret med gott samvete, och det är behövligt. Kikade in min härligt långa utväxt idag, inte läckert.
Ikväll hade jag tänkt dra mig över bron och in till centrum för att kika in bandet HEAT och umgås med nära och kära, hoppas att det är uppehåll iallfall. Ser dock lite lurt ut. Detta tjat om väder, jag måste sluta och vara glad över allt positivt istället.



    

I feel good

Jag och mitt humör har slutit fred, och det är  jag riktigt nöjd över. Kvällen har inte varit speciellt händelserik, jag har lämnat tillbaka filmen jag lånade igår. Sen lagade jag mat åt min bror och kikade på Göta Kanal 2, jag va nog den enda i Sverige som inte hade sett den.

Drog iväg ett mail till en tjej som heter Anna idag, som är Aupair i det område jag är på väg till. Faktiskt riktigt kul att börja prata med någon som redan är där, och som har kläm på saker och ting. Dock så ska hon åka hem till Sverige i Augusti, men förhoppningsvis kommer vi hinna träffas och hänga lite. Efter henne kommer det komma en annan svensk tjej och vara Aupair där Anna bor nu, lite kul att det finns svenskar i mitt blivande område.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka och titta på min lillebrors avslutning, och sen ska jag iväg och jobba ett par timmar. Därför ska jag nog strax isäng, måste orka med morgondagen.


A little sweat ain't never hurt nobody

Har precis kommit hem från Vilhelminavägen, det blev ingen lång jobbdag idag. Vi gick igenom priser och dylikt, och jag tror faktiskt jag har kläm på det. Så imorgon ska jag jobba ensam i ett par timmar, och jag tror det kommer gå finemang.
Jag tog en promenad till Tess idag, och jag lurades faktiskt av vädret. Det var relativt varmt ute, så när jag kom fram hade jackan åkt av. Fick även början till skavsår i mina nya skor, men det är smällar man får ta.

Jag kom hem och hoppades på att jag hade fått post från Au Pair In America, men som vanligt var det bara reklam. Förhoppningsvis dyker det upp i brevlådan nästa vecka, och jag ser fram emot ett steg närmre min "hostfamily". Familjen och jag har inte pratat speciellt mycket i veckan, eftersom dem har det lite stressigt med jobb och liknande. Men jag hoppas att vi snart ska hinna prata en stund.

 

Kom in och handla!

46 days to go

Hackade riktigt mycket på vädret igår, hackar på det idag också för den delen. Dock så får jag väl nöja mig med att det iallfall är uppehåll, och det inte är lika grått som igår. Idag ska jag iväg och provjobba för första gången hos Tess mamma Carola, och det känns riktigt bra. Får hoppas att allt går bra, och att hon känner förtroende för mig så hon vågar lämna mig själv i butiken när hon går på semester.

Imorgon går min lillebror ut 4an, det känns riktigt konstigt. Jag tyckte nyss att han började 1an, och till hösten börjar han 5an. Skrämmande att det går så pass fort som det gör, jag hinner inte hänga med. Imorgon tar även många studenten, och det känns verkligen inte som att det är ett år sen jag gick ut skolan. Är det meningen att det ska gå såhär fort? Jag blir ju snart gråhårig isåfall.

Jag har sprungit runt här i lägenheten i ungefär 30 minuter, och hittar inte mina glasögon. Jag blir frustrerad och arg på mig själv, jag slarvar alltid bort glasögonen, telefonen eller nycklarna. Någon som sett mina glasögon? Feel free to tell me, snart ger jag upp sökandet. 


I can't see the sunlight

Jag bokstavligt talat hatar regn, jag hatar det så mycket att jag snart spricker av ilska. Det regnar konstant, inte konstigt att jag är på dåligt humör idag. Är det någon sorts form av tradition att det ska regna varje Juni? Jag vet att det regnade förra året, på min student och studeterna i år lär inte få det bättre. "Positiva-klubben", välkommen.

Åkte iväg och hyrde en film, helt okey. Sedan ringde det på min telefon, Mattias Nilsson. Och jag ber om ursäkt pojkar, men mitt humör och jag är ovänner. Hann förbi Tess en sväng också, som för övrigt låg i soffan och myste med täcket. Blir man slö, eller blir man slö när det regnar.

Imorgon ska jag provjobba en sväng, för att lära mig lite rutiner. Jag har saknat rutiner, kliva upp tidigt på morgonen och ett jobb.


Won't you please, please help me

Är det någon stackare där ute som vet med sig var man hittar resväskor som inte kostar 6000:- ?
Helst en färg som sticker ut, så jag inte får panik som jag fick sist jag var ute och reste. Alla och nu menar jag tamefan alla, har svarta eller mörkblå väskor. Man är ju så dum när man köper resväskor, så oftast blir det en neutral och inte alls utstickande färg. Jag skulle ha köpt den där väskan jag såg när jag var i Turkiet, då hade jag haft koll på vilken väska som var min.

Nästa vecka, Onsdag den 17/6 så ska jag klippa mig. Samt färga håret, tror det är behövligt när jag börjar se skallig ut. Det är den enda nackdelen med att vara blond i grunden och färga håret brunt, annars är det bara positivt. Så vi får hoppas att Christel kan få någon ordning på detta barr.

                                            

47 days to go

Fick ett mail från tjejerna på Scandinavian Institute idag angående betalningen till visumet, och kostnaden har sänkts från 1200:- till 1050:-. Ingen större förändring, men själva principen.
Försökte precis ändra lite här i bloggen, och jag vägrar göra om det. Så jag tänker försvara mig att det är därför jag redan skrivit in "Aupair - Loudoun County, VA"

Imorse slog det mig att nu börjar sommaren komma, och inte p.g.a vädret iallafall. Jag vaknade av gräsklipparen som jag gör precis varje år vid den här tiden, och till skillnad från tidigare så blev jag faktiskt inte förbannad. Även fast jag kom isäng ganska sent igår, så hade jag inga problem att stiga upp. Igår var jag ute på Lyckan en sväng och grillade med ett gäng, och det var relativt mysigt faktiskt. En aning kallt, men enormt trevligt sällskap som jag kommer sakna mycket när jag åker.

- Vänner är som stjärnor, du ser dem inte alltid men du vet att de alltid finns där ändå.

  



U.S Embassy

Idag har jag fyllt i min "VISA-application" och bokat tid på amerikanska ambassaden för att få mitt visum. Jag åker därför ner till Stockholm den 28/6 och åker hem igen den 29/6. Det var ingen barnlek kan jag säga, jag kände mig som en brottsling på ett förhör när jag skulle svara på frågorna. Jag ska alltså vara på ambassaden klockan 07.30 för att hinna fixa alla papper innan mitt möte klockan 08.00.

Kändes som väldigt ovärt att åka ner till Stockholm för ett möte som knappt tar någon tid alls, men behövligt



Agneta: Tack, Jag kommer jobba lite hos Tess mamma på Viltboa' till en början, sen kommer jag vara på Pizzerian bredvid mig och extraknäcka som servitris.
Rebecka: Man tackar, jag hoppas också det kommer bli riktigt bra.

48 days to go

Hjälp behöver man alltid, hur gammal man än blir och vad det än gäller. Så därför tänker jag tacka Jenny, som är min värdfamiljs gamla aupair. Jag fick hennes mail, och därefter kom mina enormt korkade frågor. Det är skönt att hon faktiskt konstaterade att hon var som mig i början, ett spänt frågetecken. 
Bortsett från frågor som "- Ska jag ta med mig egna lakan och handdukar?" Så skulle hon höra med en gammal vän som befinner sig i Loudoun County, om email och dylikt. 

Jag kommer ju få en lista på personer som ska resa samma datum som mig, men det kommer närmre avgång. När vi kommit fram till NYC kommer vi delas in i olika rum, och därför kommer vi bo tillsammans med dem som kommer vara närmast när vi väl ska åka till våra familjer.

Nästa vecka börjar jag jobba, och kommer jobba fram till v.30. Behövs ju lite stach nu när jag har en del utgifter framför mig, och till veckan måste jag börja kika på resväskor.



http://www.scandinavianinst.com

                                                                                                I'll miss all of you

Emily: Jag kommer stanna hos denna familj i ett år, spännande är bara förnamnet.

Loudoun County, VA

Först av allt kanske jag ska kläcka ur mig att min avresa till New York är den 27 Juli, 2009. Där kommer jag spendera mina första dagar som nykomling i USA, för att senare resa vidare till Loudoun County som ligger i Virginia. För att dra det hela lite längre så är det en förort till Washington DC (om jag förstått det hela rätt, man är ju inte mer än människa)
Äntligen har jag tagit tag i detta, och inte fegat ur totalt som förra gången - vilket resulterade till att jag fann en helt underbar familj på bara några dagar. Nu när jag berättat för dem flesta att jag åker om mer eller mindre 6 veckor, kände jag mig tvungen att ta tag i mitt bloggande.

Efter mailkontakt och två samtal med min blivande familj, bestämde vi oss tillsammans att vi faktiskt klickade väldigt bra med varandra. Och med andra ord så kommer jag stanna med denna familj i ett år, känns otroligt spännande.
Pappan i familjen är ursprungligen från Oslo, och pratar därför norska - men såklart, oftast engelska eftersom hans fru är amerikan. Dem har en son på 2½ år tillsammans, och väntar även tillskott i December detta år.

Till råga på all lycka, så har jag även två vänner i The States. Linn - som är aupair i Seattle, och Maggi som numera bor i Williamsburg, VA. - Och ja, jag kände mig ju tvungen att kolla upp hur långt det ska bli mellan oss tre. Linn är det väldigt långt till tyvärr, eftersom hon kommer vara på andra sidan av hela USA. Till Magg's är det ca 20 mil. Riktigt otippat, men skrattretande att vi faktiskt har relativt nära till varandra (?)
Med lycka kommer även sorg, och klart så kommer det bli riktigt svårt att säga hejdå till familj och vänner. Dock så får jag vara glad att vi lever på 2000-talet och vi behöver därför inte handskriva brev till varandra för att kunna prata.


Jag skulle gissa att allting kommer gå skapligt fort nu, och innan jag ens vet ordet av sitter jag på planet.


  

RSS 2.0